Jouw partner voor een nieuwe baan binnen de techniek

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer

De juiste medewerker voor uw organisatie

Meer weten over hoe wij voor u van meerwaarde kunnen zijn?

Lees meer

 

Denken in kansen en mogelijkheden

Voor de meest recente vacatures

Lees meer

Hoe haal jij alles uit jouw dag?

Door: A. Nuijs 10-1-2018 8:38

De wekker gaat, maar je blijft nog héél even liggen. Je snoozet je wekker inmiddels voor de derde keer en kijkt met een schuin oog naar het tijdstip op je mobiel… acht uur al?! Dat wordt weer te laat komen! Je springt vijf minuten onder de douche, slaat je ontbijt over en terwijl je gehaast een aantal kledingstukken uit de kast trekt, spoken er een tiental taken door je hoofd die jij absoluut niet mag vergeten om te doen vandaag. Ben jij ook van mening dat dit soort chaotische dagen beter kunnen? Probeer dan alles uit jouw dag te halen met de volgende punten!

Ontbijt
Een goed begin van de dag is het halve werk. Vaak slaan mensen het ontbijt over, in het kader van haast en te weinig tijd. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Jouw lichaam heeft heel de nacht zonder eten moeten functioneren. Om de dag dus goed te beginnen, heeft jouw lichaam in de ochtend weer eten nodig, om op te starten. Door dit ontbijt kan jij je beter concentreren en optimaal presteren op werk. Sta voortaan dus een kwartiertje eerder op en begin je dag goed met een ontbijt!

Sporten
Door alle verplichtingen en belangrijke taken die wij moeten uitvoeren op één dag, schiet sporten er vaak bij in. Maar naast het feit dat sporten goed is voor je gezondheid én je conditie, biedt het je ook ontspanning. Tijdens het sporten kan je even je hoofd leegmaken en je enkel focussen op de oefening waar je op dat moment mee bezig bent. Bovendien zorgt lichaamsbeweging ervoor dat je hart en longen uiteindelijk efficiënter werken. Hierdoor heeft je lichaam meer energie gedurende de dag om de dagelijkse dingen op te pakken. Probeer voor meer energie en ontspanning dus tóch een uurtje per dag vrij te maken om te sporten.

Planning
Van gehaaste en chaotische dagen raak je op de lange termijn moe en uitgeput. Om op een ontspannen manier de dag door te komen, is het daarom goed om een planning voor jezelf te maken. Stel aan het begin van de dag een planning op met daarin de volgorde van activiteiten die jij wil voltooien. Op deze manier maak jij voor jezelf inzichtelijk hoeveel tijd je bezig bent met een bepaalde activiteit en ook hoeveel resterende tijd er is om je bezig te houden met andere zaken.

Neem een break
Hoe motiverend het ook mag zijn om effectief en productief bezig te zijn, een pauze inlassen in minstens even belangrijk. Het zorgt ervoor dat je concentratie op peil blijft en dat je het overzicht voor jezelf behoudt. Je kunt buiten een rondje gaan lopen, een kop thee drinken met je collega’s of even de krant lezen op werk. Onderneem iets waar jij ontspanning en plezier uit haalt. Wanneer je dit voldoende doet gedurende de dag, ben jij uiteindelijk in staat om de gehele dag én avond productief bezig te zijn!

Reageer

Recente artikelen
Terwijl veel van jouw collega’s al tijden uitkijken naar hun beoordelingsgesprek, om aan te kaarten waarom zij recht hebben op die extra bonus, bedenk jij je al weken krampachtig of jouw prestaties op de werkvloer wel op niveau zijn. Hoewel je nooit zeker kunt zijn van de wending in een beoordelingsgesprek, kan jij op voorhand wel zeker zijn van de manier hoe jij het gesprek in gaat. Hoe? Wij geven je graag tips hoe jij met een ontspannen houding het gesprek aangaat!
op30-3-2018 13:29
377 bekeken | 0 reacties
Zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven hebben wij te maken met uiteenlopende dilemma’s. Hoe communiceer jij een probleem naar een klant? Kies jij voor doorstuderen of voor een interessante functie? Ga jij voor een huis kopen of voor een huis huren? Het is goed om hierover na te denken, maar omwille van de tijd moeten er uiteindelijk knopen doorgehakt worden. Wij helpen je graag een handje mee bij het maken van deze beslissingen!
op20-3-2018 14:34
381 bekeken | 0 reacties
© Copyright 2018 Connetix, All rights reserved.