Jouw partner voor een nieuwe baan binnen de techniek

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer

De juiste medewerker voor uw organisatie

Meer weten over hoe wij voor u van meerwaarde kunnen zijn?

Lees meer

 

Denken in kansen en mogelijkheden

Voor de meest recente vacatures

Lees meer

Hoe netwerk ik mijzelf naar binnen?

Door: A. Nuijs 9-3-2018 14:56
Een vlotte babbel in combinatie met een vriendelijke uitstraling en een overtuigende handdruk lijken tegenwoordig dé succesfactoren voor een glansrijke carrière en een uitstekende reputatie. Het is je hoogst waarschijnlijk niet ontgaan: netwerken is een onmisbaar begrip geworden in de zakelijke wereld. Benieuwd hoe jij een uitgebreid relatienetwerk opbouwt? Aan de hand van de volgende tips netwerk jij jezelf op elke gewenste plek naar binnen!

Tip 1: Blijf jezelf

Hoewel dit klinkt als een logische stap, gaat dit in de praktijk vaak mis. Wanneer je een gesprek met iemand aangaat en er volgt een wederzijdse klik, dan zal je zien dat de rest vanzelf volgt. Op basis hiervan ontvang jij vanzelf de informatie die jij nodig hebt. Probeer het gesprek dus nooit te forceren en blijf altijd zo dicht mogelijk bij jezelf. Op deze manier kom je het meest natuurlijk over en volgen er ontspannen gesprekken.

Tip 2: Toon oprechte interesse

Om een relatie te kunnen opbouwen, moet jij allereerst van alles over de persoon tegenover jou te weten komen. Op deze manier kom je erachter of er gemeenschappelijke interesses zijn. Bovendien kun je bij een volgende ontmoeting inhaken op gespreksstof uit het laatste gesprek. Probeer de persoon tegenover jou dus te leren kennen, waarbij je geïnteresseerd luistert naar wat een persoon te vertellen heeft. Let er echter wel op dat de persoon in kwestie geen kruisverhoor moet ondergaan. Dat kan een gesprek ineens een ongemakkelijke en onnatuurlijke wending geven.

Tip 3: Onderhoud contact

Nieuwe contacten leggen is een eerste stap richting jouw carrière. De tweede stap wordt echter vaak vergeten: het onderhouden van jouw contacten. Aarzel dus niet en bel jouw opgedane contacten regelmatig op voor een spontaan gesprek of een volgende ontmoeting, waarbij jullie de ruimte krijgen om bij te praten. Je kunt je voorstellen dat het niet gebruikelijk is om een relatie na twee jaar weer eens te contacten, wanneer je iets van deze persoon nodig hebt. Probeer dat jezelf voor te houden wanneer je een hoop tijd investeert in het onderhouden van relaties in jouw netwerk.

Tip 4: Kom beloftes na

“We gaan volgende week écht even samen lunchen” en “Lijkt mij leuk om snel even bij te kletsen tijdens een drankje” zijn de welbekende loze beloftes die iedereen wel eens heeft gedaan. Uiteraard kan dit gebeuren, maar probeer dit bij jouw netwerkrelaties te voorkomen. Wanneer jij je beloftes altijd nakomt, kom jij over als een betrouwbaar en degelijk persoon, waarmee mensen graag een netwerkrelatie aangaan. Zo bouw jij een uitgebreid netwerk op, waarmee je de eerste stap zet richting jouw glansrijke carrière!

Reageer

Recente artikelen
Terwijl veel van jouw collega’s al tijden uitkijken naar hun beoordelingsgesprek, om aan te kaarten waarom zij recht hebben op die extra bonus, bedenk jij je al weken krampachtig of jouw prestaties op de werkvloer wel op niveau zijn. Hoewel je nooit zeker kunt zijn van de wending in een beoordelingsgesprek, kan jij op voorhand wel zeker zijn van de manier hoe jij het gesprek in gaat. Hoe? Wij geven je graag tips hoe jij met een ontspannen houding het gesprek aangaat!
op30-3-2018 13:29
591 bekeken | 0 reacties
Zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven hebben wij te maken met uiteenlopende dilemma’s. Hoe communiceer jij een probleem naar een klant? Kies jij voor doorstuderen of voor een interessante functie? Ga jij voor een huis kopen of voor een huis huren? Het is goed om hierover na te denken, maar omwille van de tijd moeten er uiteindelijk knopen doorgehakt worden. Wij helpen je graag een handje mee bij het maken van deze beslissingen!
op20-3-2018 14:34
573 bekeken | 0 reacties
© Copyright 2018 Connetix, All rights reserved.