Jouw partner voor een nieuwe baan binnen de techniek

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer

De juiste medewerker voor uw organisatie

Meer weten over hoe wij voor u van meerwaarde kunnen zijn?

Lees meer

 

Denken in kansen en mogelijkheden

Voor de meest recente vacatures

Lees meer

Hoe ga jij om met kritiek op de werkvloer?

Door: A. Nuijs 2-2-2018 9:59
Opbouwende feedback of stevige kritiek? De betekenis is zo goed als gelijk, maar de insteek is anders. Zo is het ook persoonsgebonden hoe jij en collega’s omgaan met kritiek op de werkvloer. Over het algemeen kunnen we concluderen dat een ieder wel eens moeite heeft met het verwerken van kritiek. Om te voorkomen dat jij in het vervolg direct in de verdediging schiet of op persoonlijk level de discussie aangaat, zetten wij voor jou op een rijtje hoe om te gaan met kritiek!

Probeer te relativeren
Hoe negatief commentaar ook kan overkomen, jij hebt jouw manier van reageren altijd in eigen hand. Denk eraan hoe het overkomt wanneer jij direct in de verdediging schiet, of juist de aanval aangaat. Probeer daarom rustig te blijven en jezelf te beheersen, wanneer jij de dialoog aangaat. Op deze manier ben jij in staat om te relativeren, waardoor jij kritiek uiteindelijk beter kan incasseren.

Neem kritiek niet persoonlijk
Kritiek afkomstig van jouw baas of collega’s is niet gebaseerd op hoe jij bent, maar op wat jij doet en presteert. Hoewel collega’s jou op persoonlijk niveau ontzettend aardig en sympathiek kunnen vinden, is het tegelijkertijd mogelijk dat zij jou op bepaalde vlakken slordig of inefficiënt vinden werken. Probeer dit daarom los van elkaar te zien, wanneer een collega jou aanspreekt op jouw manier van werken. Je zult merken dat jij commentaar op deze manier objectiever kunt verwerken.

Vraag om duidelijkheid
Om er zeker van te zijn dat je de achterliggende gedachte achter de kritiek begrijpt, is het handig om door te vragen naar het commentaar dat je ontvangen hebt. Hoe kan je dit een volgende keer beter aanpakken en waar is de fout gemaakt? Hiermee voorkom je dat je een soortgelijke fout nogmaals maakt. Bovendien toon je hiermee oprechte interesse in de feedback en laat je zien dat jij jezelf graag wil verbeteren op werkgebied.

Bedank voor de input
Het is moeilijk om kritiek te krijgen, maar ook om feedback te geven. Bedank jouw collega of manager daarom altijd voor het geven van de input en probeer hier ook daadwerkelijk wat mee te doen. Wat heb jij geleerd van dit commentaar? Hoe kan jij jezelf hierin verbeteren? Zie kritiek op de werkvloer altijd als opbouwende feedback, waarbij het doel van de zender een positieve insteek heeft.

Zou jij graag meer tips willen krijgen over hoe je het best kunt omgaan met kritiek? Of heb jij daarnaast het idee dat de kritiek die jij ontvangt op de werkvloer bovengemiddeld veel is? Dan kan je contact opnemen met één van onze consultants.

Reageer

Recente artikelen
Wanneer het op solliciteren aankomt, ben jij uiteraard niet de enige persoon in kwestie die de desbetreffende functie wil bekleden. Maar, jij kunt bij deze wel de meest originele persoon worden. Hoe? Met behulp van jouw welbekende Curriculum Vitae. Benieuwd hoe jij op een positieve manier opvalt bij de desbetreffende werkgever? Onderstaande tips bieden jou handvatten bij het opstellen van jouw uitblinkende CV.
op20-2-2018 8:55
36 bekeken | 0 reacties
Randy oefent inmiddels ruim 1 jaar de functie van Recruitment Consultant uit bij Connetix. Daarnaast zet hij zich één dag in de week in om de marketing van Connetix te optimaliseren, met name op het gebied van Online Marketing. Met zijn Commerciële Economie achtergrond en zijn communicatieve vaardigheden probeert Randy de juiste kandidaten te verbinden aan een geschikte werkgever. En met succes. Wat hij met name als uitdagend ervaart in zijn werkzaamheden? Dat is bij uitstek de variatie.
op12-2-2018 8:28
71 bekeken | 0 reacties
© Copyright 2018 Connetix, All rights reserved.