Jouw partner voor een nieuwe baan binnen de techniek

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer

De juiste medewerker voor uw organisatie

Meer weten over hoe wij voor u van meerwaarde kunnen zijn?

Lees meer

 

Denken in kansen en mogelijkheden

Voor de meest recente vacatures

Lees meer

Een dag in het leven van … Leon!

Door: A. Nuijs 27-2-2018 11:43

Met een grote dosis enthousiasme oefent Leon inmiddels al een aantal maanden de functie van Recruitment Consultant uit bij Connetix. Tevens houdt hij zich één dag in de week bezig met marketing gerelateerde zaken, zoals het creëren van content voor de corporate website. Met een lang horeca verleden achter de rug, besloot Leon een aantal jaar geleden een nieuwe weg in te slaan, richting de commerciële branche.

“Ik heb hiervoor Horeca Ondernemer Manager gestudeerd in Den Haag en ik heb daarna langere tijd gewerkt in de horeca. Op een dag besloot ik om het roer om te gooien en ben ik Commerciële Economie gaan studeren, omdat het marketinggedeelte mij erg aansprak”

En daar heeft Leon vandaag de dag zeker geen spijt van. Met zijn Commerciële Economie diploma op zak, werkt hij nu vol overgave bij Connetix. Het contact met mensen spreekt hem erg aan. Hij adviseert en helpt hen graag verder naar een mooie toekomst. Benieuwd waarin Leon mensen dan zoal adviseert? Hij neemt je graag mee in… een dag in het leven van Leon!

08.00- Opstarten. Om een uur of acht kom ik binnen. Bij binnenkomst start ik direct mijn computer op, waarna ik mijn collega’s vraag of ik hen kan trakteren op een rondje koffie. Vervolgens begin ik met het afwerken van mijn mail. Ik beantwoord al mijn mails en pleeg indien nodig direct een telefoontje.

09.00- Searchen. Wanneer ik al mijn mails heb beantwoord, ga ik op zoek naar interessante kandidaten in ons systeem. Als ik interessante kandidaten ben tegengekomen, dan zal mijn vervolgstap zijn om deze personen direct te benaderen. Ik kijk in hoeverre wij iets voor kandidaten kunnen betekenen en indien dit het geval is, plan ik een afspraak met hen in.

11.00- Overleg. Rond elf uur heb ik mijn weekspreek. Binnen deze weekspreek nemen wij de week door. Belangrijke zaken die spelen, kandidaten die op gesprek komen en marketingactiviteiten die gerealiseerd moeten worden, behandel ik binnen dit overleg.

12.00- Lunch time. We lopen inmiddels tegen de lunchtijd aan. Rond deze tijd vraag ik allereerst altijd aan een collega of iemand tijd heeft om een potje te tafeltennissen, alvorens we gaan lunchen. Na de lunch gaan we vaak gezamenlijk even poolen of pingpongen, ter ontspanning.

13.00- Intakegesprek. In de middag heb ik een intakegesprek staan met een potentiële kandidaat. Tijdens dit intakegesprek kijk ik met de kandidaat mee naar interessante functies en werkgevers die goed aansluiten bij de ervaring en het profiel van de kandidaat. Ik vraag de kandidaat naar zijn interesses en kwaliteiten. Op deze manier kijken wij samen naar interessante mogelijkheden.

14.00- Voorstellen. Op basis van de uitkomsten die uit het kennismakingsgesprek naar voren zijn gekomen, werk ik de voorstellen voor de kandidaat uit. Binnen dit voorstel geef ik op een overzichtelijke manier de wensen, het profiel en de ervaring van de kandidaat weer. Met dit document stel ik de kandidaat vervolgens voor bij de werkgevers die wij in het gesprek behandeld hebben.

15.00 – Marketingactiviteiten. In de namiddag houd ik mij bezig met de marketing gerelateerde werkzaamheden. Zo schrijf ik onder andere diverse content voor onze corporate website. Daarnaast houd ik een marketinghandboek bij voor Connetix, waarin ik alle marketingzaken overzichtelijk weergeef.

17.00- Afronding. Het einde van de dag is alweer aangebroken. Rond een uurtje of vijf ga ik altijd nog even fanatiek tafeltennissen met een collega, om zo het einde van de dag af te sluiten.


Reageer

Recente artikelen
Terwijl veel van jouw collega’s al tijden uitkijken naar hun beoordelingsgesprek, om aan te kaarten waarom zij recht hebben op die extra bonus, bedenk jij je al weken krampachtig of jouw prestaties op de werkvloer wel op niveau zijn. Hoewel je nooit zeker kunt zijn van de wending in een beoordelingsgesprek, kan jij op voorhand wel zeker zijn van de manier hoe jij het gesprek in gaat. Hoe? Wij geven je graag tips hoe jij met een ontspannen houding het gesprek aangaat!
op30-3-2018 13:29
591 bekeken | 0 reacties
Zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven hebben wij te maken met uiteenlopende dilemma’s. Hoe communiceer jij een probleem naar een klant? Kies jij voor doorstuderen of voor een interessante functie? Ga jij voor een huis kopen of voor een huis huren? Het is goed om hierover na te denken, maar omwille van de tijd moeten er uiteindelijk knopen doorgehakt worden. Wij helpen je graag een handje mee bij het maken van deze beslissingen!
op20-3-2018 14:34
573 bekeken | 0 reacties
© Copyright 2018 Connetix, All rights reserved.