Jouw partner voor een nieuwe baan binnen de techniek

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer

De juiste medewerker voor uw organisatie

Meer weten over hoe wij voor u van meerwaarde kunnen zijn?

Lees meer

 

Denken in kansen en mogelijkheden

Voor de meest recente vacatures

Lees meer

Een dag in het leven van… Randy!

Door: A. Nuijs 12-2-2018 8:28

Randy oefent inmiddels ruim 1 jaar de functie van Recruitment Consultant uit bij Connetix. Daarnaast zet hij zich één dag in de week in om de marketing van Connetix te optimaliseren, met name op het gebied van Online Marketing. Met zijn Commerciële Economie achtergrond en zijn communicatieve vaardigheden probeert Randy de juiste kandidaten te verbinden aan een geschikte werkgever. En met succes. Wat hij met name als uitdagend ervaart in zijn werkzaamheden? Dat is bij uitstek de variatie.

“De meeste uitdaging binnen mijn functie haal ik uit de variatie in de werkzaamheden. Je houdt je op één dag bezig met uiteenlopende zaken, van een deel marketing tot aan het searchen en het voeren van gesprekken. Hierdoor is geen dag hetzelfde.”

Dat Randy al heldere toekomstplannen voor ogen heeft, is wel duidelijk. Zo zou hij in de toekomst graag een leidinggevende functie willen bekleden, waarbij hij anderen kan coachen en motiveren in het vak Recruitment. Ben jij benieuwd wat hij vandaag de dag zoal uitvoert als Recruitment Consultant? Wij nemen je mee in… een dag in het leven van Randy!

08.00- Opstarten. Om acht uur kom ik binnen op kantoor. Ik zet een bak koffie en ik ben rustig aan het opstarten. Ik maak een praatje met mijn collega’s en ik check mijn mails even. Vervolgens kijk ik mijn agenda door, om te zien welke belangrijke zaken er spelen vandaag. Wanneer ik dit heb afgerond, begin ik met het searchen in ons systeem voor een specifieke vacature. Hier probeer ik de juiste kandidaat te vinden, om deze vervolgens te verbinden met de juiste werkgever.

10.00- Intake. Ik heb een afspraak met een kandidaat die ik heb benaderd via Nationale Vacaturebank. We hebben een kennismakingsgesprek, waarin ik met de potentiële kandidaat een interessante vacature bespreek. Nadat ik dit oriënterende gesprek heb afgerond, stel ik de kandidaat voor bij de besproken organisatie.

11.00- LinkedIn. Rond een uur of elf houd ik mij bezig met het searchen via LinkedIn. Ik search hierbij normaliter voor een specifieke vacature, waarbij ik kandidaten uit één bepaalde regio met een soortgelijke achtergrond benader. De interessante kandidaten die ik vind, stuur ik een berichtje.

12.00- Pauze. Om een uur of twaalf begin ik trek te krijgen en houd ik pauze met mijn collega’s. We lunchen vaak gezamenlijk. Na de lunch houd ik mij altijd fanatiek bezig met pingpongen. Voor mij is dat echt een uurtje ontspanning tijdens het werken door.

13.00- Bellen. Na de pauze kan ik er weer tegenaan. Ik start met het bellen van de juiste kandidaten die ik in de ochtend heb gevonden. Tevens geef ik kandidaten die zich in een verdere procedure bevinden een korte update over hoe het ervoor staat.

14.00- Marketing. In de loop van de middag houd ik mij bezig met het marketing gedeelte. Ik heb van collega’s gehoord dat bepaalde teksten en afbeeldingen niet helemaal goed op te website staan. Dit pak ik dus allereerst even op. Vervolgens ga ik aan de slag met het optimaliseren van de landingspagina’s van onze corporate website. Ik pas de URL’s hiervoor aan en zorg ervoor dat onze website zo goed mogelijk vindbaar is via Google.

16.00- Statistieken. Het is tijd om de statistieken erbij te pakken. Dit doe ik normaal gesproken aan het einde van de middag. Ik analyseer de statistieken en zorg ervoor dat deze statistieken up-to-date zijn. Meten is natuurlijk weten. Daarom is het essentieel om dit goed bij te houden.

17.00- Afronden. Wanneer ik deze statistieken heb geanalyseerd, beantwoord ik mijn belangrijkste mails. Ik rond urgente zaken die niet tot morgen kunnen wachten af. Rond een uur of vijf is het tijd om naar huis te gaan. Vaak ga ik na werktijd nog even pingpongen of poolen met collega’s.

Reageer

Recente artikelen
Terwijl veel van jouw collega’s al tijden uitkijken naar hun beoordelingsgesprek, om aan te kaarten waarom zij recht hebben op die extra bonus, bedenk jij je al weken krampachtig of jouw prestaties op de werkvloer wel op niveau zijn. Hoewel je nooit zeker kunt zijn van de wending in een beoordelingsgesprek, kan jij op voorhand wel zeker zijn van de manier hoe jij het gesprek in gaat. Hoe? Wij geven je graag tips hoe jij met een ontspannen houding het gesprek aangaat!
op30-3-2018 13:29
479 bekeken | 0 reacties
Zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven hebben wij te maken met uiteenlopende dilemma’s. Hoe communiceer jij een probleem naar een klant? Kies jij voor doorstuderen of voor een interessante functie? Ga jij voor een huis kopen of voor een huis huren? Het is goed om hierover na te denken, maar omwille van de tijd moeten er uiteindelijk knopen doorgehakt worden. Wij helpen je graag een handje mee bij het maken van deze beslissingen!
op20-3-2018 14:34
470 bekeken | 0 reacties
© Copyright 2018 Connetix, All rights reserved.