Jouw partner voor een nieuwe baan binnen de techniek

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lees meer

De juiste medewerker voor uw organisatie

Meer weten over hoe wij voor u van meerwaarde kunnen zijn?

Lees meer

 

Denken in kansen en mogelijkheden

Voor de meest recente vacatures

Lees meer

Hoe maak ik van 2018 een nóg beter jaar?

Door: A. Nuijs 3-1-2018 14:19

Het nieuwe jaar is aangebroken, de beste wensen zijn inmiddels ruimschoots uitgedeeld en de oliebollen liggen al ver achter ons. Maar wat niet ver achter ons ligt, zijn de goede voornemens voor het komende jaar. Ieder jaar weer stellen wij deze voornemens vol goede moed op. Maar hoe ben jij er zeker van dat je deze goede voornemens ook nakomt? Dat ondervind je hier!

Doelen met hoge relevantie
Uit onderzoek is gebleken dat doelen met een voor jou hoge relevantie en waarde, meer kans hebben om succesvol gerealiseerd te worden. Wees er daarom zeker van dat jij doelen vaststelt die voor jou persoonlijk een hoge relevantie en waarde hebben. Ga voor jezelf na of jij dit doel écht wil bereiken binnen 2018. Is dit iets wat jij zelf wil realiseren, of is dit bijvoorbeeld een doel wat jouw omgeving voornamelijk belangrijk vindt en wil realiseren.

Doelen waar je energie van krijgt
Om vol energie te knallen in het nieuwe jaar, is het voor jou daarnaast van belang om goede voornemens op te stellen waar jij energie uit haalt. Krijg jij energie van vaker sporten, stoppen met roken of misschien wel van harder werken? Dat is iets wat jij voor jezelf gaat uitzoeken. Uiteraard is dit persoonsgebonden en voor iedereen anders. Stel doelen voor jezelf vast waar jij kracht uithaalt en zorg ervoor dat jij in 2019 kunt terugkijken op een succesvol jaar, waarin jij jezelf hebt ontwikkeld en voldoende hebt uitgedaagd.

Doelen die haalbaar zijn
Om teleurstellingen te voorkomen, is het een goed idee om doelen vast te stellen die haalbaar zijn. Vijftien kilo afvallen in twee maanden tijd is erg enthousiast en bijna onmogelijk om te behalen. Maar vijftien kilo afvallen binnen één jaar tijd is daarentegen al een stuk realistischer. Ga voor jezelf na wat realistisch en haalbaar is, maar probeer jezelf wel genoeg uit te dagen, zodat je kunt terugkijken op een welbewogen jaar.

Houd iemand verantwoordelijk voor jouw doelen
Goede voornemens opstellen is eenvoudig en het vergt niet veel tijd. Maar wie kijkt er met jou mee of jij deze doelen ook daadwerkelijk nastreeft? Om hier zeker van te zijn, is het een goed idee om iemand verantwoordelijk te stellen voor het behalen van jouw goede voornemens. Denk hierbij aan een goede vriend of vriendin, of wellicht één van jouw ouders die erop toeziet dat jij op een eerlijke manier jouw doelen nastreeft.

Nu jij voor jezelf een aantal haalbare, goede voornemens hebt opgesteld die voor jou belangrijk zijn, kan jij je de komende tijd focussen en alles uit jezelf halen om deze doelen te behalen. Zo maak je van 2018 een nóg beter jaar! Namens het gehele team van Connetix wensen wij jou uiteraard ook een spetterend en gezond 2018 toe!

Reageer

Recente artikelen
Terwijl veel van jouw collega’s al tijden uitkijken naar hun beoordelingsgesprek, om aan te kaarten waarom zij recht hebben op die extra bonus, bedenk jij je al weken krampachtig of jouw prestaties op de werkvloer wel op niveau zijn. Hoewel je nooit zeker kunt zijn van de wending in een beoordelingsgesprek, kan jij op voorhand wel zeker zijn van de manier hoe jij het gesprek in gaat. Hoe? Wij geven je graag tips hoe jij met een ontspannen houding het gesprek aangaat!
op30-3-2018 13:29
377 bekeken | 0 reacties
Zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven hebben wij te maken met uiteenlopende dilemma’s. Hoe communiceer jij een probleem naar een klant? Kies jij voor doorstuderen of voor een interessante functie? Ga jij voor een huis kopen of voor een huis huren? Het is goed om hierover na te denken, maar omwille van de tijd moeten er uiteindelijk knopen doorgehakt worden. Wij helpen je graag een handje mee bij het maken van deze beslissingen!
op20-3-2018 14:34
381 bekeken | 0 reacties
© Copyright 2018 Connetix, All rights reserved.